Fysioterapeut på hospice

Fysioterapeutens indsats på hospice skiller sig ud fra det, som mange traditionelt forstår ved fysioterapi.

Størstedelen af den behandling, der gives, består ofte af lindrende massage af øm muskulatur i arme, ben eller ryg.

Der er også mulighed for at blive forkælet med ansigts- eller fodmassage. Nogle af patienterne er indlagt til rehabilitering, f.eks efter en operation eller en længere indlæggelsesperiode. Disse patienter kan tilbydes daglig træning sammen med fysioterapeuten.

Mange kræftpatienter får i forbindelse med deres sygdom lymfødem. Lymfødem er ophobet væske i vævet. Dette kan være til stor gene for patienten. Dette kan i mange tilfælde afhjælpes med intensiv lymfødembehandling, hvilket fysioterapeuten også kan tilbyde.

Tilbuddet kan også være en gåtur inden for eller uden for hospice, i kørestol eller med rollator. Noget, som mange sætter stor pris på.

Lungefysioterapi kan i visse tilfælde lindre og berolige patienter, som døjer med åndenød og sekret.

De patienter, der har lyst og har mulighed for det, kan tilbydes træning i varmtvandsbassin. Det giver stort velvære og en øget bevægelsesfrihed at komme i det 36 grader varme vand. Vi har mulighed for at låne varmtvandsbassinet på Caspershus.

Ydermere har fysioterapeuten mulighed for at tilbyde de pårørende massage i det omfang, der er tid til det.

Fandt du ikke et svar?

Har du brug for yderligere oplysninger, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Suderbovej 85
9900 Frederikshavn

Donation

Donationer til Hospice Vendsyssel modtages med taknemmelighed, og anvendes til glæde for både patienter og pårørende, personale og frivillige.

Webbureau ITTP